Bevezetés » Intim higiénia alapjai

Intim higiénia alapjai

Amennyiben szeretné elkerülni az esetleges nőgyógyászati problémákkal járó kellemetlenségeket, tájékozottnak kell lennie az intim higiénia alapjaival. Így sokat téve egészsége megőrzésének érdekében.

Intim betét 
Ön is emlékszik még azokra a reklámokra, mely arra inti a Nőket, hogy intim betét nélkül egy tapottat se tegyen ha kimozdulna otthonából, mert annak használatával boldognak és frissnek érezheti magát? Akkor ezt felejtse is el, és ne hordja minden nap! Miért? Mert ezen betétek mindennapos használatával pont nőgyógyászati gyulladásai és allergiás reakciói alakulhatnak ki. Allergiás reakciót a betét anyaga és annak bűzelnyelő bevonata okozhat. Ezért válasszon Önmagának parfümmentes légáteresztős betétet és cserélje 4 óránként. 

Menstruációs betétek
Mindegy, hogy erre a célra milyen betétet használ, a lényeg az, hogy gyakran cserélje. A nőgyógyászok 4 óránkénti cserét ajánlják, de ha erősebb a vérzés akkor természetesen gyakrabban kell szükséges cserélni a betétet. Itt is fontos a parfümmentes betét választása. Amennyiben inkontinenciában szenved, úgy válasszon speciális erre a célra kifejlesztett betétet. 

Tamponok
Amennyiben semmilyen nőgyógyászati problémája nincsen, úgy a tampon használatával sem lesz gond. Ellenkező esetben inkább maradjon a betét használatánál. Fürdőhelyeken mindenképpen tampont használjon. Természetesen itt is érvényes a 4 óránkénti csere szabálya. 

WC papír & nedves papírtörlők
Még akkor is, ha úgy gondolja erről a témáról felesleges beszélni, ennek ellentéte az igaz. Mindkét terméket gondosan kell kiválasztani, mivel ezek is okozói lehetnek a viszketésnek és felsértésnek. A biztonság kedvéért itt is be kéne tartani a parfüm és szín mentes verzió kiválasztását. 

Intim területek mosása

Nem kevésbé fontos wc használata után megmosni az intim testrészeinket. Megelőzheti így a kellemetlen nőgyógyászati problémákat és megelőzi az aranyér kialakulását. Amennyiben fürdőszobájában nincs hely egy külön bidé elhelyezésére, úgy vásárolhat magának WC+ BIDÉT 2in1 -t. Olyan csészéről van itt szó, mely egyben tartalmazza a wc-t és a bidét, így pénzt és helyet megspórolva.

Intim mosakodó gélek 
Az intim gélek kiválasztásánál koncentráljon az összetételekre. Megfelelő pH val kéne rendelkezniük, mely figyelembe veszi a nemi szervet körülvevő pH tartalmat. Kerülje el a parabént tartalmazó szereket, mint a SKS és SLES. Ne spóroljon az intim gél vásárlásakor, inkáébb vásárolja meg patikában.